f1Auto

Home News News Nový Opel Astra: Oficiální fotografie + video

Nový Opel Astra: Oficiální fotografie + video

Malá Insignia je tady, i tak by se dalo podle prvních oficiálních snímků charakterizovat nový Opel Astra čtvrté generace. Automobil je postaven na nové platformě Delta, na které stojí například elektromobil Chevrolet Volt a Opel Ampera, rozvor vozu narostl o 71 mm na slušných 2686.

Šířka vozu zatím neoficiální se má blížit 1,8 m a na délku ma dosáhnout 4,42 m. Na jaře roku 2010 by mělo příjít o 20 cm delší kombi nově nazvané Sports Tourer a třídveřová Astra GTC.

Z příplatkové výbavy budou k dispozici adaptivní tlumiče nově se třemi stupni nastavení jako v Insignii (Standard, Sport, Tour) z Corsy převezme integrovaný nosič kol FlexFix nebo příplatkový vyhřívaný věnec volantu. Z Insignie si zase vypůjčí moderní světelnou techniku jakou je Adaptive Front Lighting System s bixenonovými světlomety, které umí pracovat s devíti různými světelnými režimy. Specialitou Astry pak bude OpelEye, které varuje řidiče před nechtěným opuštěním jízdního pruhu a systému rozpoznávání dopravních značek.

Nabídka motoru začne na benzínovém čtyřválci o objemu 1,4 litru. K dispozici dále budou přeplňované verze s výkonem mezi 120 až 140 koňmi a točivým momentem 175 až 200 Nm., 180 koní pak Opel vyždíme z 1,6 litrového turba. Příznivce nafty by měla uspokojit nabídka v rozpětí od 1,3 přes 1,7 až 2,0 litru. V roce 2010 se dá očekávat také varianta ecoFLEX.

Opel Astra se podle nejnovějších informací objeví v showroomech už na podzim hned po premiéře ve Frankfurtu.

 








 

News